+302109506692

Αυτοβελτίωση

 

Η οικονομική αυτοβελτίωση είναι ένας στόχος πιο ειδικός σε σχέση με την αυτοβελτίωση της προσωπικότητας, ωστόσο σε πολλά σημεία ταυτίζεται.

 

Όποιος δουλεύει πάνω στην βελτίωση της προσωπικότητάς του, σύντομα θα δει και βελτίωση των οικονομικών του. Ως προς τον κλάδο μας έχει άμεσες προεκτάσεις και στον τομέα των προσωπικών οικονομικών αλλά και στην επιχειρηματική αντίληψη κι εξέλιξη.

 

Οι συνέπειες της αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης είναι πάντα και οικονομικές.

 

Λίγοι όμως τελικά καταφέρνουν και υλοποιούν αυτόν τον στόχο, διότι απαιτείται μεγάλη πίστη, οργανωμένη στοχοθεσία και αυτοπειθαρχία.

 

Κατά την γνώμη μας τα βασικά συστατικά της αυτοβελτίωσης είναι δύο: Η Αυτογνωσία και η Αυτοπεποίθηση.

 

Με την Αυτογνωσία κατανοούμε πού βρισκόμαστε τώρα και τι θέλουμε να βελτιώσουμε.

 

Με την Αυτοπεποίθηση προχωράμε σιγά-σιγά και παρά τις δυσκολίες καταφέρνουμε και διαρκώς βελτιωνόμαστε, έστω και λίγο, έστω και αργά. Αλλά πάντα διατηρούμε την πίστη στον εαυτό μας.

 

 

 

Αυτογνωσία

 

Αυτοβελτίωση μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό για κάθε άνθρωπο, ωστόσο για να υπάρξει αυτοβελτίωση θα πρέπει απαραιτήτως να προηγηθεί το στάδιο της αυτογνωσίας.

 

Στην πρώτη αυτή φάση ο άνθρωπος προσπαθεί να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του, παρατηρεί πώς συμπεριφέρεται, τι λάθη κάνει, τι τον ξεχωρίζει από τους άλλους και ιδανικά προσπαθεί να αντιληφθεί τα καλά του και τα κακά του σαν ένας τρίτος παρατηρητής.

 

Είναι μια δύσκολη διαδικασία και η σημασία της είναι γνωστή ήδη από την αρχαιότητα καθώς ο Σωκράτης μιλούσε για το «γνώθι σ’ αυτόν» ως προϋπόθεση για να συλλάβει κάποιος την αλήθεια.

 

Σε κάθε περίπτωση εάν δεν γνωρίζουμε το πού βρισκόμαστε τώρα, δεν μπορούμε να βάλουμε στόχο για να βελτιωθούμε.

 

 

Αυτοπεποίθηση

 

Το δεύτερο στάδιο της αυτοπεποίθησης είναι αυτό που χρειάζεται στην διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου μας για αυτοβελτίωση.

 

Υπάρχει πάντα η αρχική δυσκολία στην οργάνωση του πλάνου μας, επίσης οι στόχοι μας πολλές φορές είναι φιλόδοξοι και κινδυνεύουν να μας απογοητεύσουν, ενώ τέλος είναι σίγουρο ότι θα συναντήσουμε δυσκολίες και αναποδιές στην προσπάθειά μας.

 

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους είναι αναγκαίο να χτίσουμε αυτοπεποίθηση.

 

Έχει τρόπους να οργανωθούμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να κατακτούμε συνεχώς μικρούς μικρούς στόχους οι οποίοι αθροιζόμενοι μας κάνουν έναν μεγαλύτερο στόχο κι όλα αυτά να φέρνουν ένα αποτέλεσμα που μπορεί να φανεί ξεκάθαρα και σε μας και στους τρίτους.

 

 

 

Στο FinancialAdvisor.gr έχουμε καθοδηγήσει πολλούς ανθρώπους μέσα από συμβουλευτική και coaching σε αυτά τα δύο κομμάτια της αυτοβελτίωσης, δηλαδή και την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση.

 

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε τα αντλούμε από την Ψυχολογία αλλά και από την Συμβουλευτική Επιχειρήσεων με στόχο να προσαρμόζουμε το κατάλληλο εργαλείο στην κάθε περίπτωση.

 

 

Εργαλεία Αυτοβελτίωσης

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι χρησιμοποιούμε σαν εργαλεία τα εξής:

 

 1. SWOT αναλύσεις (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats)
 2. Pomodoro (τεχνικές στη διαχείριση χρόνου)
 3. Mind Maps (χαρτογράφηση σκέψεων)
 4. S.M.A.R.T. στοχοθεσία (Specific, Measurable, Attainable, Relevant, Time bound)
 5. Personal Statement (παρουσίαση εαυτού σε μισό λεπτό)
 6. Elevator pitch (παρουσίαση επιχειρηματικής ιδέας σε ένα λεπτό)
 7. Εκπαίδευση στη Γλώσσα Σώματος (για βελτίωση προσωπικής εικόνας και μεταφορά του μηνύματος) κλπ

 

 

Τομείς Αυτοβελτίωσης

 

Επιμέρους τομείς πάνω στους οποίους έχουμε εργαστεί είναι ενδεικτικά οι εξής:

 

 1. Διαχείριση Χρόνου
 2. Λήψη Αποφάσεων
 3. Διαπραγματεύσεις
 4. Επίλυση Σύνθετων Προβλημάτων
 5. Αύξηση Παραγωγικότητας
 6. Ηγετικές Δεξιότητες κλπ

 

 

Στο FinancialAdvisor.gr γνωρίζουμε ότι δεν αρκεί μόνο να θέλει κάποιος να αλλάξει και να βελτιωθεί. Το όνειρο είναι καλό, ωστόσο είναι μόνο η αρχή. Η υλοποίηση και μάλιστα με μεθοδικό τρόπο είναι αυτή που μετράει.

 

Με την εμπειρία μας βοηθάμε ακριβώς όλη αυτή τη διαδικασία υλοποίησης του πλάνου. Με μεθοδικότητα και σύστημα έτσι ώστε να φαίνονται σχετικά γρήγορα οι αλλαγές και να επιτυγχάνονται μικρές μικρές νίκες που φέρνουν αισιοδοξία αρχικά αλλά και μεγαλύτερες νίκες στη συνέχεια.

 

Η αυτοβελτίωση είναι κάτι που χτίζεται με πολύ κόπο και με μεγάλο κόστος χρόνου.

 

Εμείς στο FinancialAdvisor.gr έχουμε βοηθήσει και ανθρώπους άνεργους που ψάχναν τρόπους να μπουν ξανά στην αγορά εργασίας και υπαλλήλους που θέλαν να κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα, μέχρι και επιχειρηματίες με τζίρους εκατομμυρίων ευρώ.

 

Δύο από τις διαδικασίες εφαρμογής της αυτοβελτίωσης που προσφέρουμε υπηρεσίες είναι το personal branding και το business coaching.

 

Αυτό που έχουμε διδαχθεί από την σωρευμένη εμπειρία των στελεχών μας, των συνεργατών μας ακόμη και των παλαιών πελατών μας με τους οποίους κρατάμε στενή επαφή είναι ότι η αυτοβελτίωση είναι ένας μαραθώνιος, που απαιτεί τεράστια αντοχή και συνήθως θέλει τη μικρή τεχνική βοήθεια ενός πιο ειδικού.

 

Για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή ερωτήσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το FinancialAdvisor.gr είτε τηλεφωνικά στο 210-9506692 είτε στο email info@financialadvisor.gr.